Ny ledelse i ImF Sør

Etter nyttår får ImF Sør både ny kretsleder og styreleder.

Dagens styreleder, John Fidjeland, går inn som kretsleder i 20 prosent stilling fra 1. januar 2017. Varamann til kretsstyret, Ragnar Ringvoll, blir ny styreleder fram til kretsårsmøtet i april.

Slik blir den foreløpige lederkabalen i ImF Sør etter at dagens kretsleder, Ommund Tveit, bytter jobb fra årsskiftet. Samtidig med at John Fidjeland overtar som kretsleder, trer han ut av styret.

– Vi håper å få permanent kretsleder på plass i løpet av første halvår, sier Fidjeland til Sambåndet.

Arbeidsgruppe.

Som Sambåndet meldte i oktobernummeret, slutter Ommund Tveit i ImF Sør og flytter til Nord-Trøndelag sammen med kona for å bli driftsleder ved NLM-eide Val videregående skole. 13. oktober var rekruttering av ny kretsleder sak i kretsstyret.

– Styret har satt ned en gruppe som skal jobbe med å definere innholdet i kretslederstillingen bedre og hvilke egenskaper vi ønsker at den nye kretslederen skal ha, sier Fidjeland, som legger til at gruppa har medlemmer både i og utenfor kretsstyret.

Allerede i forkant av styremøtet i oktober spådde Fidjeland at dette nok ikke kom til å bli en enkel rekrutteringsjobb. Den foreløpige lederløsningen har gitt styret bedre tid.

– Vi har spurt noen allerede og fått nokså klart nei fra disse. Vi har nok et par navn til på blokka, men disse er ikke spurt ennå i påvente av at gruppa styret har satt ned, skal bli ferdig med arbeidet, sier Fidjeland.

Kan bli lyst ut.

Styrelederen bekrefter at de også har navn på blokka på personer utenfor ImF Sør.

– Hvilke grunner oppgir folk for å si nei?

– De føler de har et kall, at det har funnet sin plass og skal utfylle den, og noen oppgir andre hensyn, sier Fidjeland.

Foreløpig har ikke kretslederstillingen vært lyst ut offentlig, men Fidjeland ser ikke bort fra at det kan skje. Derimot har det ikke vært aktuelt å søke hjelp fra rekrutteringsbyråer.

Kall.

– Har dere reflektert over hva som kan være grunnen til at det synes vanskelig å rekruttere til kretslederstillinger i misjonen?

– Det har vi tenkt på, ja. Vi opplever det slik at dette har med kall til ulike tjenester å gjøre. De som har et forkynnerkall, har ikke lyst til å ta på seg den administrative delen av en lederjobb – og omvendt for dem som opplever seg mer kallet til administrativt arbeid. Det er ikke enkelt å finne den riktige personen til en slik kombinert stilling. Noen opplever at det blir som å ha to jobber. At kretslederstillingen er høyere lønnet, ser ikke ut til å ha noen særlig betydning, sier Fidjeland.

Todelt.

Kretsstyret har et grovskisset bilde av hvordan kretslederstillingen skal se ut framover.

– Vi ønsker å dele stillingen i to, med 50 prosent til forkynnervirksomhet og besøk i lag og foreningen og 50 prosent til det administrative, sier Fidjeland.

John Fidjeland erkjenner altså at det nok ikke blir noen lett oppgave å finne Ommund Tveits etterfølger.

– Vi er glad for at Ommund Tveit ble såpass lenge i jobben, selv om han varslet fra starten av at han ikke kom til å bli så veldig lenge, sier John Fidjeland.

Grunnen til at John Fidjeland bare skal ha 20 prosent stilling som kretsleder, er at Birgitte Andersen – ifølge kretsbladet Indremisjonsrøsten – fortsetter i ett år til som administrasjonleder i 20 prosent. Det sammen med Martine Bentsen Nygård, som øker sin stilling som kontormedarbeider til 100 prosent. John Fidjeland skal hovedsakelig aksle personalansvarsdelen av kretslederstillingen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.